Voorzitter D66

Ik heb mij kandidaat gesteld voor landelijk voorzitter van D66. De afgelopen vier jaar ben als lid van het landelijk bestuur en vice-voorzitter intensief betrokken geweest bij de groei van de partij. Ik heb de partij door en door leren kennen en een goed inzicht in de rol van voorzitter.

D66 heeft een voorzitter nodig die 24/7 beschikbaar is om in Den Haag met het landelijk bestuur, de politiek leider in de Tweede Kamer en de voorzitter in de Eerste Kamer, het Europees Parlement en de bewindslieden in het kabinet, de koers van de partij te bewaken. Hoe D66 wordt gezien wordt grotendeels in Den Haag bepaald.

Ik ben 24/7 beschikbaar om deze uitdagende klus te doen. En dat is de komende twee jaar hard nodig. Er komen belangrijke jaren aan waarin er veel moet gebeuren. De voorzitter moet dan de tijd en de focus hebben om hier, namens de leden, de volle aandacht aan te geven. Daarom vraag ik de steun van de leden om dit te doen. Nog twee jaar, omdat het lidmaatschap van het landelijk bestuur maximaal twee termijnen van drie jaar is.

Vanaf 20 september kunnen leden van D66 stemmen per e-voting. Ik hoop op 6 oktober het congres in Den Bosch te kunnen toespreken als de nieuwe voorzitter van D66.