Toch weer kandidaat

Veel te lang geleden schreef ik hier mijn laatste blog. Oorzaak? Zoals het bij velen gaat denk ik, andere dingen aan mijn hoofd. Sinds mei van dit jaar ligt het wethouderschap achter mij. Na vier jaar geen tweede periode. D66 deed het goed bij de verkiezingen (een zetel winst en op een haar na twee), maar GroenLinks en SP werden net iets groter. Zij hielden elkaar zo stevig vast dat er geen plek meer was voor D66 in het nieuwe college. Jammer voor de stad, maar zo gaat dat.

Na vele afscheidsrecepties, de laatste nog in september begint het nieuwe seizoen. De zomer was perfect. Heerlijke reis naar Cuba en daarna ook nog een weekje naar Engeland, bij vrienden op bezoek. En met het mooie weer en de vele culturele initiatieven in de stad (De Kaai, Zomerstrand bij de Honig) ben ik de tijd goed doorgekomen.

‘Heb je het zwarte gat al gevonden’, wordt mij regelmatig gevraagd. Ik heb het niet gevonden en ik heb ook niet de indruk dat ik onwetend langs het randje ben gegaan. Er zijn nieuwe klussen gekomen, zoals het voorzitterschap van het samenwerkingsverband VSO (invoering passend onderwijs), enkele adviesklussen en ik mag weer dagvoorzitter, debat en discussieleider zijn. Heerlijk. En mijn wekelijkse Spaanse les, met bijbehorend huiswerk, vult mijn dagen ook redelijk.

En nu ben ik toch weer kandidaat voor een politieke functie. Een bestuurlijke dan wel, want daar voel ik me prettig bij. Ik heb me kandidaat gesteld voor het landelijk bestuur van D66, voor de portefeuille Kennis en Kunde. De opdracht? Zorgen dat het debat in de partij op alle niveaus gevoerd wordt en dat we de kennis en kunde die onze leden hebben beter benut wordt. Een mooie opgave in de aanloop naar een nieuw verkiezingsprogramma. De samenleving verandert zo snel, dat we voortdurend nieuwe antwoorden moeten vinden op de vragen van de tijd. Daarbij moeten we gebruik maken van de kennis en de maatschappelijke ervaring van onze leden. Een uitdaging die ik de komende drie jaar graag aan ga.

Op 1 november op het 100ste congres van D66 in Den Bosch, hoop ik gekozen te worden. De flyers en de buttons zijn klaar.