Roerige tijden

Het is weer woensdagavond en raadsvergadering. In de hal van het stadhuis bivakkeren protesterende stadgenoten aangevuld met de activisten en idealisten van het Occupy-kamp op het Valkhof. Een ludiek protest tegen de afbouw van subsidiebanen. Ondertussen ligt in de raad de begroting voor. Alle partijen worstelen met de beoordeling van de risico’s voor de komende jaren. Wat doet de woningmarkt? Hoe gaat het met de Euro? Welke bezuinigingen komen er nog uit Den Haag?

Niet alleen in Griekenland en Italiƫ zijn het roerige tijden. Veel gemeenten hebben het moeilijk om de begroting rond te krijgen, en hier en daar dreigen colleges er zelfs over te vallen. In Nijmegen zit het college stevig in het zadel en ook De Gelderlander constateerde dat we de zaken goed op orde hebben.

Ondanks de beperkte middelen lukt het ons steeds om met veel creativiteit en intensieve samenwerking tussen de verschillende portefeuilles tot oplossingen te komen. En ondertussen gaan we door met onze bouwprojecten en mag ik samen met ons ambtelijk apparaat werken aan een nieuwe cultuurvisie en een parkeervisie. We doen dit samen met de stad en het is prachtig om te zien hoeveel mensen hun creativiteit en betrokkenheid in willen zetten. Roerige tijden, dat wel, maar met een ongekend optimisme voor de toekomst.

Meepraten over cultuur en parkeren kan nog, op www.nijmegen.nl/cultuurvisie en www.nijmegen.nl/parkeervisie